poti plati sedintele online

CRISTIAN I. COZMA PFA

CIF 40890790

Calea 13 Septembrie 71

sector 5, București

Tel. 0759.824.657

 

Termeni și condiții / Acord GDPR   Copyright © 2021

NLP coaching

Business Coaching & NLP Coaching

  Coaching, NLP Coaching şi Hipnoterapie   

programare neurolingvistica, terapie NLP
scurt istoric al NLP-ului...
19 octombrie 2018

Programarea neuro-lingvistică, cunoscută în mod obișnuit ca NLP sau terapie NLP, este un domeniu al psihologiei și comunicării care a fost dezvoltat la începutul anilor 1970 de Richard Bandler și John Grinder. Cei doi au fost inspirați de munca unor psihologi și terapeuți proeminenti, printre care Fritz Perls, Virginia Satir și Milton H. Erickson. NLP a apărut ca o încercare de a modela tehnicile terapeutice de succes și strategiile de comunicare utilizate de acești experți.

 

Repere cheie în istoria NLP:

 

Formare: Richard Bandler, un informatician, și John Grinder, un lingvist, și-au unit forțele pentru a analiza și modela limbajul și modelele comportamentale ale terapeuților eficienți. Ei s-au concentrat inițial pe munca lui Fritz Perls (terapie Gestalt), Virginia Satir (terapie de familie) și Milton H. Erickson (hipnoterapie).

 

Modelarea excelenței: Scopul lui Bandler și Grinder a fost să identifice tehnicile specifice și modelele de limbaj pe care acești terapeuți le-au folosit pentru a obține rezultate remarcabile cu clienții lor. Ei au dezvoltat NLP ca metodologie pentru modelarea și replicarea excelenței în comunicare și comportament.

 

Publicarea „The Structure of Magic” (1975): prima carte a lui Bandler și Grinder, „The Structure of Magic”, a prezentat conceptele NLP unui public mai larg. A evidențiat puterea limbajului în modelarea percepției și comunicării.

 

Creștere și aplicare: NLP a câștigat popularitate în diverse domenii, inclusiv psihoterapie, educație, afaceri și dezvoltare personală. Practicanții au folosit tehnici NLP pentru a îmbunătăți comunicarea, a depăși convingerile limitative și pentru a facilita schimbarea personală.

 

Astăzi, NLP continuă să evolueze și este utilizată ca terapie NLP pe scară largă pentru dezvoltare personală și profesională, coaching și terapie. Rămâne o resursă valoroasă pentru înțelegerea și optimizarea comunicării și a comportamentului uman.